«Mitt lille land» – nasjonalsang!

Etter den voldsomme ulykke som traff vårt land ble «Mitt lille land» ofte spillt til trøst for oss alle. Det som slår meg med denne sangen, skrevet av Ole Paus for noen år siden og så mesterlig fremført av Maria Mena, er at den har kvaliteter som en nasjonalsang.

Hva er nasjonen og hvordan skal den forståes? «Ja, vi elsker» gir en følelse og forståelse som har sine røtter i nasjonalromantikkens tid. Det treffer ikke lenger dagens virkelighet. Denne «saganatta» som «senker drømmer» sier ikke så mye lenger.

Det avdempede og lyriske bildet av Norge i Ole Paus sin sang gir en bedre innlevelse i de nasjonale verdier i en ny tid. Derfor er jeg helt på alvor inne på tanken om at vi egentlig nå har en ny nasjonalsang.

Annonser

2 kommentarer til “«Mitt lille land» – nasjonalsang!

  1. Ole Ånon Langeland Innleggsforfatter

    Jeg tar det poenget, men det kan jo vise seg at det lar seg gjøre å tilrettelegge den for avspilling med hornorkester. Det er noe jeg mener burde seriøst prøves ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.