Troens begrensa betydning

Mange kristne legger vekt på TROEN. De viktigste må være at den er i orden. Så kan omtrent alt annet være som det være vil.

Jeg lærte at bibelverset Johannes 3.16 var det som oppsummerte hele Bibelens budskap. Hva Jesus sa om hvordan vi burde leve og forholde oss til vår neste, kom i annen rekke som et resultat av troen.

Jeg jobba sammen med en kristen person og det var snakk om et mål på noe som skulle kappes og tilpasses. Så sa jeg: "Jeg tror det må være slik og slik". Så sier den kristne kollegaen:"Nei, nå må vi være helt sikre. Tro gjør vi i kirken. Her må vi vite!"

Eksemplet kan demonstrere på en god måte troens begrensa betydning.

Jeg har vært ateist i det meste av mitt liv. Når jeg i dag har en vag tro på Gud, er det ut fra TVIL om at det ateistiske utgangspunkt er en brukbar tilnærming til virkeligheten for å forstå den og leve i den. Ingen sterke opplevelser, ingen sterke følelser – men rasjonell tenking fjerner meg forsiktig fra ateismen.

Det er virkeligheten UTAFOR deg sjøl som gjelder. Finnes det en virkelig Gud , er han en realitet UAVHENGIG av din tro og vilje. Troen kan bare gi en svært dim avspeiling av virkeligheten og må ikke forveksles med selve virkeligheten.

Religionener er fantastiske bilder og forestillinger om noe som kan være virkelighet. Men de er ikke selve virkeligheten, selve sannheten.

 

 

 

 

2 kommentarer til “Troens begrensa betydning

  1. Dinamor

    Så kjekt å oppdage deg.
    Du har så rett, så rett: GUD klarer seg godt uten deg og meg.

    Troen kommer av forkynnelsen. Og hvis en stanser der, så er jeg enig med deg om «Troens begrensa betydning».

    Jeg valgte å gjøre Gud til en realitet i livet mitt i godt voksen alder.
    Før det trodde jeg nok på Gud, men hadde ikke tid til å ta Gud på alvor. Jeg ble kristen og har aldri angret på det.

    For en tid siden ble jeg akuttinnlagt – alvorlig syk. Gul trekant på døren! Jeg trodde jeg skulle dø, men jeg opplevet ingen redsel, bare FRED. Ingen visshet om at jeg skal bli frisk – hadde jeg heller. Jeg «vet» nå at Gud er der -ikke fordi jeg har valgt ham – men fordi Gud elsker sine skapninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *